Akdeniz Üniversitesi

Tarihçe

Anabilim Dalımız, 1977 yılında Prof.Dr. Ruknettin TANALP başkanlığında kurulmuştur. Prof.Dr. Ruknettin Tanalp 1977-1980 yılları arasında Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Daha sonra 1980-1982 yılları arasında Prof.Dr. Naci BOR, Deney Hayvanları Laboratuarını kurmak ve Fizyoloji derslerini vermek üzere Hacettepe Üniversitesinden rotasyonla gelmiş ve 1982 yılında geri dönmüştür. O yıllarda bölümde Araştırma Görevlisi olarak Prof.Dr. Abdurrahman Şermet bulunmaktadır. 1981 yılında uzman kadrosuyla Prof.Dr. Aysel AĞAR göreve başlamıştır. Prof.Dr. Ruknettin Tanalp 1982-1985 yılları arasında Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Daha sonra 1984 yılında Prof.Dr. Gülsen ÖNER, Hacettepe Üniversitesinden rotasyonla gelmiş. 1985 yılında Prof.Dr. Nimet UYSAL, 1989 yılında Prof.Dr. Ümit Kemal ŞENTÜRK Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1991 yılında Prof.Dr. Oğuz Kerim BAŞKURT göreve başlamıştır. 1986-1997 yılları arasında Prof.Dr. Gülsen ÖNER, Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. 1997 yılında Prof.Dr. Filiz BASRALI Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2003 yılında Prof.Dr. Bahriye Uğur YAVUZER Anabilim Dalımızda göreve başlamıştır.1997-2009 yılları arasında Prof.Dr. Oğuz Kerim BAŞKURT, Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Anabilim Dalımızın Bölüm Başkanlığı görevini 2009 yılından itibaren Prof.Dr. Aysel AĞAR yürütmektedir.

Sayfa Özeti: Tarihçe

Sayfa Açıklaması: Akdeniz Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı tarihçesi